Extra steun van de SMF voor de maritieme sector, aanvragen voor 31 juli 2020

De afgelopen jaren hebben wij met veel enthousiasme de maritieme sector in al haar geledingen financieel ondersteund. Veel organisaties en instellingen zijn door de recente corona crisis hard getroffen en zien inspanningen van de afgelopen jaren tot stilstand komen of in rook opgaan.  De maritieme fondsen hebben een lange historie en een aantal is ooit opgericht vanuit de gedachte bijstand te verlenen in zware financiële tijden. Vanuit die gedachte is besloten om deze zomer met een extra subsidieronde onze gewaardeerde relaties in de maritieme sector tegemoet te komen.

De Samenwerkende Maritieme Fondsen (SMF) stellen deze zomer gezamenlijk € 350.000 extra beschikbaar ter ondersteuning van creatieve oplossingen voor problemen veroorzaakt door de corona crisis.

Heeft uw organisatie of instelling een goed plan om de komende maanden in te spelen op de door de crisis veroorzaakte situatie doe dan een aanvraag voor deze speciale corona subsidie. Denk daarbij aan activiteiten die door de crisis geen doorgang konden vinden (bv afgelaste tijdelijke expositie, bijeenkomst, cursus), maar in een vorm die is aangepast aan de (on)mogelijkheden van de huidige situatie (bv via livestream, virtuele tour of analoog op afstand) alsnog kunnen plaatsvinden. Ook valt te denken aan projecten of activiteiten die speciaal voor de (on)mogelijkheden van de huidige situatie worden ontwikkeld en inhoudelijk, qua vormgeving of door de keuze van doelgroepen vernieuwend zijn en bij voorkeur ook na de corona crisis goed bruikbaar blijken te zijn. Creativiteit, innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke selectiecriteria!

Per project kunt u maximaal €25.000 aanvragen.

Het project moet bij voorkeur vóór 31 december 2020 gerealiseerd, maar in ieder geval gestart zijn.

Wacht niet te lang want de inschrijftermijn voor deze speciale ronde eindigt op vrijdag 31 juli 2020.
De aanvragers ontvangen uiterlijk 21 augustus bericht of hun aanvraag wordt gehonoreerd. Ga naar de website voor de voorwaarden en het aanvraagformulier:  
www.samenwerkendemaritiemefondsen.nl