Nieuwsarchief

National Geographic duikt naar VOC-schip Rooswijk, 19 augustus 22.30 uur
Geplaatst op 14 augustus 2018

national geographic

In de première van ‘Drain The Oceans’ duikt National Geographic zondagavond naar de resten van het Nederlandse VOC-schip ‘De Rooswijk’. Het schip strandde in 1740 in Het Kanaal voor de kust van Engeland en tussen de wrakstukken is een grote hoeveelheid zilvermunten aangetroffen. Klik hier om de promo te bekijken. Lees meer »NU ONLINE: virtuele tentoonstelling over het VOC-schip Rooswijk
Geplaatst op 25 juli 2018

afbeelding rooswijk   JPF_5490   Schoen

Vanaf 18 juni 2018 is de door het Huygens ING ontwikkelde virtuele tentoonstelling over het VOC-schip Rooswijk live. In de tentoonstelling lees je het verhaal over het schip dat in 1740 voor de Engelse kust met man en muis verging. Hier vindt u de virtuele tentoonstelling. Lees meer »Boekpresentatie “The operations of the navy in the Dutch East Indies and the Bay of Bengal”
Geplaatst op 12 juli 2018

CortsFoundationBoek

Voor het Senshi Sōsho project vertaalt The Corts Foundation twee delen van het 102-delige Japanse standaardwerk over de operaties van het Japanse leger en marine gedurende de Tweede Wereldoorlog. De vertaling van het eerste deel, The Invasion of the Dutch East Indies, werd in 2015 afgerond. Op 24 september zal de vertaling van deel twee, The operations of the navy in the Dutch East Indies and the Bay of Bengal, gepresenteerd worden.
Lees meer »‘Steek je handen uit de mouwen’ in het Maritiem Museum Rotterdam
Geplaatst op 12 juli 2018

MaritiemMuseumRondvaart

Het begin van de zomervakantie wordt op zaterdag 14 juli ingeluid in het Maritiem Museum Rotterdam met een speciaal familieprogramma. Tijdens Steek je handen uit de mouwen kunnen jong en oud aan de slag gaan met verschillende maritieme uitdagingen en activiteiten. Bovendien kunnen alle bezoekers op de eerste dag rekenen op een ijsje!
Lees meer »Tentoonstelling ‘Boten bij de vis’ van Netwerk Zuiderzeecollectie
Geplaatst op 9 juli 2018

BotenBijDeVis

Het is tegenwoordig met name de recreatievaart die zich op het IJsselmeer begeeft. Toch was het nog niet zo lang geleden dat de visserij één van de belangrijkste bronnen van voedsel en inkomsten was voor de dorpen en steden van de voormalige Zuiderzee. De aanleg van de Afsluitdijk veranderde het leven van velen op radicale wijze. De reistentoonstelling Boten bij de vis staat stil bij de vissers, hun schepen en de werven waar ze werden gebouwd.
Lees meer »Het project maritieme verhalen: favoriet maritiem erfgoed gezocht
Geplaatst op 6 juli 2018

Thumbnail_RCEeych2018_logos_yellow-nl-300gezocht favoriet maritiem erfgoed

Het maritieme verhalen project

De Europese Commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed en daarom roepen wij u op om uw leukste, meest bijzondere verhaal over uw relatie met water te vertellen. Lees meer »Nieuws-update restauratie Romeinse Zwammerdamschepen
Geplaatst op 4 juli 2018

Zwammerdamschepen II

De restauratie van de Romeinse Zwammerdamschepen vordert gestaag. Het archeologische scheepshout is gelijmd en geplaatst in één van de vier stalen frames. Het schip wordt hiermee herkenbaarder voor het publiek.
Kijk voor meer informatie op de website van de Zwammerdamschepen.History in Concert
Geplaatst op 2 juli 2018

History_in_concert

In het kader van de Maand van de Geschiedenis zal op 16 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht History in Concert georganiseerd worden. De avond zal aansluiten op het thema van dit jaar: ‘De Opstand’. Tijdens het evenement zullen aspecten uit de Nederlandse geschiedenis door bekende muzikanten en schrijvers tot leven worden gebracht.
Lees meer »Call for Papers – Ad Brudgias Portum
Geplaatst op 2 juli 2018

Ad_Brudgias_Portum
In oktober 2018 zal in Brugge de internationale conferentie Ad Brudgias Portum georganiseerd worden. Het thema is middeleeuwse havens als poorten voor goederen, mensen en ideëen. Het maritiem culturele landschap van Brugge zal de leidraad zijn voor drie dagen aan middeleeuwse verbindingen. Lees meer »Expositie ‘Frans Naerebout, loods en mensenredder’
Geplaatst op 26 juni 2018

Naerebout De Redder (Arthur Scheijde)

In het Zeeuws maritiem muZEEum zal vanaf 30 juni de expositie Frans Naerebout, loods en mensenredder te zien zijn. In 1779 schoot deze Vlissinger samen met zijn broer en vrienden te hulp nadat het VOC-schip de Woestduyn in de problemen was gekomen. 87 opvarenden konden het dankzij hem navertellen.
Lees meer »« Page 1, 2, 3 ... 22 »