Nieuwsarchief

Zesde Symposium Maritiem Portal en Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland, 23 november
Geplaatst op 17 oktober 2018

Op 23 november 2018 zal het Zesde Symposium van het Maritiem Portal en de Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland gehouden worden in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Op het programma staan interessante presentaties en activiteiten. Het verbindende thema is ‘Naar een nieuw maritiem landschap’. De toegang is gratis, maar u dient zich wel voor 16 november aan te melden.
Lees meer »Zesde Symposium Maritiem Portal en Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland, 23 november
Geplaatst op 4 oktober 2018

Op 23 november 2018 zal het Zesde Symposium van het Maritiem Portal en de Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederland gehouden worden in Het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Op het programma staan interessante presentaties en activiteiten. Het verbindende thema is ‘Naar een nieuw maritiem landschap’. De toegang is gratis, maar u dient zich wel voor 16 november aan te melden.
Lees meer »Uitnodiging voor Symposium ‘Naar een nieuw maritiem landschap’ (NMGN en MP), 23 november, HSM
Geplaatst op 2 oktober 2018

def voor twitter nwe banner
Op vrijdagmiddag 23 november 2018 wordt het Zesde Symposium Maritiem Portal en Nieuwe Maritieme Geschiedenis van Nederlanden gehouden op het Het Scheepvaartmuseum, inloop vanaf 13.00 uur. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden voor 16 november. Het thema is ‘Naar een nieuwe maritiem landschap’.

Programma Symposium 23 november 2018Frans Naereboutdag
Geplaatst op 6 september 2018

Naerebout De Redder (Arthur Scheijde)

Op zaterdag 22 september staat het Zeeuws maritiem muZEEum in het teken van de Frans Naereboutdag. Tijdens dit evenement worden er tal van activiteiten georganiseerd, waaronder optredens van het Scheldeloodsenkoor en leerlingen van de Frans Naereboutschool, familierondleidingen, spannende verhalen uit de Verhalenkoffer en de boekpresentatie van De Wolkenkijker door Marja Visscher. Kinderen mogen gratis naar binnen en volwassenen betalen de helft van de reguliere toegangsprijs.
Lees meer »National Geographic duikt naar VOC-schip Rooswijk, 19 augustus 22.30 uur
Geplaatst op 14 augustus 2018

national geographic

In de première van ‘Drain The Oceans’ duikt National Geographic zondagavond naar de resten van het Nederlandse VOC-schip ‘De Rooswijk’. Het schip strandde in 1740 in Het Kanaal voor de kust van Engeland en tussen de wrakstukken is een grote hoeveelheid zilvermunten aangetroffen. Klik hier om de promo te bekijken. Lees meer »NU ONLINE: virtuele tentoonstelling over het VOC-schip Rooswijk
Geplaatst op 25 juli 2018

afbeelding rooswijk   JPF_5490   Schoen

Vanaf 18 juni 2018 is de door het Huygens ING ontwikkelde virtuele tentoonstelling over het VOC-schip Rooswijk live. In de tentoonstelling lees je het verhaal over het schip dat in 1740 voor de Engelse kust met man en muis verging. Hier vindt u de virtuele tentoonstelling. Lees meer »Boekpresentatie “The operations of the navy in the Dutch East Indies and the Bay of Bengal”
Geplaatst op 12 juli 2018

CortsFoundationBoek

Voor het Senshi Sōsho project vertaalt The Corts Foundation twee delen van het 102-delige Japanse standaardwerk over de operaties van het Japanse leger en marine gedurende de Tweede Wereldoorlog. De vertaling van het eerste deel, The Invasion of the Dutch East Indies, werd in 2015 afgerond. Op 24 september zal de vertaling van deel twee, The operations of the navy in the Dutch East Indies and the Bay of Bengal, gepresenteerd worden.
Lees meer »‘Steek je handen uit de mouwen’ in het Maritiem Museum Rotterdam
Geplaatst op 12 juli 2018

MaritiemMuseumRondvaart

Het begin van de zomervakantie wordt op zaterdag 14 juli ingeluid in het Maritiem Museum Rotterdam met een speciaal familieprogramma. Tijdens Steek je handen uit de mouwen kunnen jong en oud aan de slag gaan met verschillende maritieme uitdagingen en activiteiten. Bovendien kunnen alle bezoekers op de eerste dag rekenen op een ijsje!
Lees meer »Tentoonstelling ‘Boten bij de vis’ van Netwerk Zuiderzeecollectie
Geplaatst op 9 juli 2018

BotenBijDeVis

Het is tegenwoordig met name de recreatievaart die zich op het IJsselmeer begeeft. Toch was het nog niet zo lang geleden dat de visserij één van de belangrijkste bronnen van voedsel en inkomsten was voor de dorpen en steden van de voormalige Zuiderzee. De aanleg van de Afsluitdijk veranderde het leven van velen op radicale wijze. De reistentoonstelling Boten bij de vis staat stil bij de vissers, hun schepen en de werven waar ze werden gebouwd.
Lees meer »Het project maritieme verhalen: favoriet maritiem erfgoed gezocht
Geplaatst op 6 juli 2018

Thumbnail_RCEeych2018_logos_yellow-nl-300gezocht favoriet maritiem erfgoed

Het maritieme verhalen project

De Europese Commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar voor het Cultureel Erfgoed en daarom roepen wij u op om uw leukste, meest bijzondere verhaal over uw relatie met water te vertellen. Lees meer »« Page 1, 2, 3 ... 22, »