De coronacrisis heeft grote invloed op de positie van zeevarenden en hun thuisfront. Het Maritiem Museum Rotterdam wil deze verhalen gaan vastleggen om die nu en in de toekomst met ons publiek te kunnen delen. Wij willen graag in contact komen met zeevarenden die niet van boord konden of dat nog steeds niet kunnen. Of met zeevarenden die in een hotel in quarantaine zitten te wachten tot ze weer aan het werk mogen. Misschien ben je zelf zo’n zeevarende of ken je zeevarenden van nabij die in zo’n situatie zitten. Het kan ook zijn dat je op je partner, kind of ouder wacht of hebt gewacht.
Waar zijn we naar op zoek ?
We zouden graag filmpjes, foto’s of geschreven bronnen ontvangen die weergeven hoe het is om in deze omstandigheden aan boord te zitten zonder afgelost te kunnen worden en dus veel langer achter elkaar te moeten werken of hoe het is om weken gedwongen in een hotel te moeten zitten. Of hoe het is om veel langer dan gebruikelijk op je partner, kind of ouder te moeten wachten. We hebben ook interesse voor de officiële informatie die je kreeg of krijgt vanuit de rederij of het land waar je in quarantaine zat. Misschien heb je ook foto’s van voorwerpen die vanwege de coronacrisis een andere betekenis voor je hebben gekregen, zoals een knuffel van je kind of een bepaald kledingstuk.
Wat gaan we er mee doen ?
Als we alles hebben verzameld, maken we een selectie en zorgen we dat het geselecteerde materiaal in onze collectie wordt opgenomen en goed wordt beschreven zodat we het beschikbaar kunnen stellen voor bijvoorbeeld tentoonstellingen, online-exposities en historisch onderzoek.
Meedoen ?
Wil je meedoen, neem dan contact met ons op via coronaverhalen@maritiemmuseum.nl. Je ontvangt daarna van ons een vragenlijst en we bespreken dan wat voor materiaal je in kunt dienen en op welke wijze je dat kunt doen. Ook bespreken we dan de voorwaarden waaronder je het materiaal afstaat.