De Schelde door de lens van DERT, MuZEEum

Logo ZMM Dert - Zeeuws maritiem muZEEum (gemeentearchief Vlissingen)

De tentoonstelling De Schelde door de lens van DERT is een jaar verlengd en zal tot en met 31 maart 2019 te zien zijn in het Zeeuws maritiem muZEEum.
De Schelde door de lens van DERT is een unieke tentoonstelling met 150 foto’s van de bekende Vlissingse fotografenfamilie Dert.Uit de Dert-collectie – in beheer van het Gemeentearchief Vlissingen – heeft het muZEEum in samenwerking met het gemeentearchief een typisch Vlissings onderwerp gekozen: scheepswerf Koninklijke Maatschappij De Schelde (KMS).
Stad en scheepswerf waren lange tijd intensief met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk. Vlissingen was de Schelde en de Schelde was Vlissingen. In een interview – te zien op de expositie – vertelt Hans Dert over het leven toen; als ondernemer en fotograaf. Ook oud-medewerkers van de Koninklijke Schelde Groep komen aan het woord.
Het afgelopen half jaar hebben veel mensen de tentoonstelling bezocht. Oud-werknemers van de Scheldewerf en hun families, maar ook bezoekers die vooral voor de mooie foto’s kwamen en voor wie deze recente geschiedenis nog vrijwel onbekend was. Het Zeeuws maritiem muZEEum heeft het idee – mede door de vele positieve reacties – dat het publiek nog niet is uitgekeken op de tentoonstelling.
In de komende expositieperiode zal het Zeeuws maritiem muZEEum samen met het museum Scheldewerf verschillende activiteiten ontplooien.