BaggerPraktijkTuin weer open

Praktijktuin Baggermuseum

Zomertijd; de lente begint. De BaggerPraktijkTuin gaat weer open. Zaterdag 31 maart staat alles weer klaar en kan iedereen tussen 8 en 88 ontdekken hoe baggeren werkt.

Er is verse modder en zand in de baggerbak gestort om het er met de baggerbeugel uit te scheppen.

De fiets is weer opgesteld voor aandrijving van de centrifugaalpomp. De watertafels zijn opgesteld om te ontdekken wat er met Nederland zou gebeuren als er geen dijken zouden zijn en welke effecten de Deltawerken hebben. De firma Van Vliet uit Sliedrecht heeft nieuwe soorten zand geleverd voor het uitvoeren van proeven. Is een bak met vijftien kilo grind gemakkelijk te verplaatsen met een dubbelschijfs hijswerk? Kom het maar testen.

Het waterbassin is weer gevuld. De radiografisch bestuurbare sleepboten, de Pushy Cats, liggen gereed om uit te varen. Manoeuvreren op het water en een haven binnenvaren is vakwerk.

De BaggerPraktijkTuin is geen speeltuin. Het is een tuin met een aantal opstellingen met als doel de wereld van waterbouw te ontdekken. Ervaren begeleiders zijn aanwezig voor instructie.

Een bezoek aan de BaggerPraktijkTuin kan worden gecombineerd met de ontdekking van de unieke collectie van baggerwerktuigen in het museum. De tentoonstelling over de Marker Wadden kan bekeken worden tot begin mei. Er is ook een film over de aanleg van de Marker Wadden.

De BaggerPraktijkTuin is elke zaterdag open van 13:00 tot 16:30 uur. De openingstijden van het Baggermuseum zijn: dinsdag t/m vrijdag van 14:00 – 17:00 en op zaterdag van 11:00 – 17:00 uur.

Kijk ook op www.baggermuseum.nl