Baggerweek, 20-24 augustus

SLIEDRECHT – Tijdens de jaarlijkse Baggerweek in het Nationaal Baggermuseum is van 20 tot en met 24 augustus de BaggerPraktijkTuin de hele week geopend. Ontdek de wereld van de waterbouw: Hoe zou Nederland eruit zien zonder dijken? Hoe werkt een baggermolen en hoe wordt een tunnel onder water gebouwd?

In de BaggerPraktijktuin kan iedereen zelf leren baggeren met een baggerbeugel, een mini-kraan besturen en varen met modelboten  in het waterbassin. Baggerweek is pret voor het hele gezin.

Tijdens de Baggerweek vertellen onze rondleiders en ervaren baggeraars verhalen over het leven in de baggerij en op zee. In Het Baggermuseum maken bezoekers kennis met het heden en verleden van de baggerindustrie. Historische én moderne modellen van baggervaartuigen, prenten en foto’s vormen de basis van de vaste collectie. In het museum wordt de technologische ontwikkeling in de waterbouw zichtbaar en rijke geschiedenis van Sliedrecht vertelt.

INFO

Tijdens de Baggerweek is de BaggerPraktijkTuin open van dinsdag t/m zaterdag van 14:00 tot 16:30. Het museum is open van dinsdag t/m vrijdag van 13:30 tot 17:00 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00. Meer informatie op www.baggermuseum.nl