Baggerweek in het Nationaal Baggermuseum

Schermafbeelding 2017-08-04 om 09.05.10

Aankomende week organiseert het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht weer de Baggerweek. Net als vorig jaar wordt de BaggerPraktijkTuin een week lang opengesteld. Van dinsdag 8 tot en met zaterdag 12 augustus kunnen jong en oud van 14:00 uur tot 16:30 uur de wereld van waterbouw zelf komen uitproberen.

Door fietsbewegingen wordt een elektromotor ingeschakeld en een centrifugaalpomp in werking gezet. Ontdek hoeveel kracht er nodig is om alleen al water te verpompen. Een dijk bouwen die bestand is tegen golfslag? Een groot deel van Nederland ligt beneden de zeespiegel. Houden we het droog in de toekomst? Kom het bekijken door de effecten van de Deltawerken te zien. Of ontdek de werking van hijswerktuigen met enkel- en meer schijven blokken. Manoeuvreren kan worden geleerd met op afstand bestuurbare Pushy Cats in het waterbassin.

Verder is in het Baggermuseum een tentoonstelling te zien over de toekomst van de Afsluitdijk, en kan er een keuze worden gemaakt uit een van de vele films in de filmzaal.

Meer informatie vindt u op de website van het Nationaal Baggermuseum.