Bezoek Batavialand in de Herfstvakantie

Batavialand - Opstand

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Onder het thema ‘Opstand’ worden er tijdens de herfstvakantie dit jaar allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd in Batavialand.

Op 20 oktober wordt de jaarlijkse Piratendag gehouden. Kinderen en hun (groot)ouders zijn van harte welkom om zich uit te leven in verschillende activiteiten. Zo kan men kennismaken met historische ambachten op de werf, maar ook meehelpen met de bevrijding van het Schip de Batavia van een groep ‘slechte’ piraten!

Archieven zijn niet alleen spannend voor historici, maar ook voor kinderen. Op 24 oktober wordt een speciale dag georganiseerd waar kinderen in een workshop meer te weten komen over de Zuiderzeesteunwet uit 1925. Dit was bedoeld voor iedereen die zijn of haar inkomen verloor als gevolg van de afsluiting van de Zuiderzee. Kinderen krijgen met het speuren in brieven en foto’s een idee van het leven van de mensen uit die tijd.

Ditzelfde thema komt ook terug in de lezing ‘Urk en de Visserij’ door voormalig visser en havenmeester Jan van Urk op 26 oktober. Bezoekers van Batavialand kunnen de lezing bovendien gratis bijwonen.

Kijk voor meer informatie over de bovenstaande evenementen op de website van Batavialand.