‘Dealen met Drugs’ in het Maritiem Museum Rotterdam

Dealen met Drugs

Op 19 oktober zal burgemeester Aboutaleb de tentoonstelling Dealen met Drugs openen in het Maritiem Museum Rotterdam. Bezoekers (14+) krijgen een kijkje achter de schermen bij de drugssmokkel in de Rotterdamse haven.

Penoza-schrijfster Chris Westendorp schreef een script waarin de bezoekers zelf de hoofdrol spelen in de duistere wereld van de drugssmokkel. Kruip in de huid van havenmedewerkers, dealers, douanebeambten en rechters en kom voor hun soms onmogelijke dilemma’s te staan. Voor de tentoonstelling heeft het Maritiem Museum intensieve gesprekken gevoerd met de Douane, Zeehavenpolitie, FIOD, het Openbaar Ministerie, het HARC-team (Hit-And-Run-Cargo), preventieprogramma Drugs & Alcohol en ex-dealers en gebruikers.

Vanwege de schokkende aard van tentoonstelling biedt het Maritiem Museum tijdens de herfstvakantie een oppasservice aan voor kinderen jonger dan 14 jaar. Zij krijgen een mysterieuze goochelworkshop terwijl hun ouders de tentoonstelling bezoeken. Ook biedt het museum elke week de presentatie ’the making of van Dealen met Drugs’ aan. Toegang hiervan is gratis voor museumkaarthouders. Kijk voor meer informatie op de website van het Maritiem Museum Rotterdam.