Familietentoonstelling ‘Alle hens!’ Marinemuseum

Op 7 oktober a.s. wordt in het Marinemuseum in Den Helder de nieuwe familietentoonstelling ‘Alle hens !’ geopend.

Aan boord van museumschip Schorpioen kunnen kinderen en hun ouders straks door meer dan 500 jaar marinegeschiedenis dwalen. Ze worden meegezogen in stoere marineverhalen en beleven alles door de ogen van kinderen en zelfs van een scheepshond. Ze krijgen antwoord op allerlei vragen zoals : Wat is eigenlijk een admiraal? Hoe ging dat zo’n zeegevecht met kanons? Maar ze worden ook aan het denken gezet en uitgedaagd. Kun je je voorstellen hoe het is om een bombardement mee te maken en durf jij een kielhaalharnas aan te trekken ? En hoe is het als je vader of moeder op missie gaat ?

De tentoonstelling is gebaseerd op het boek boek Alle hens! Stoere marineverhalen dat in juni 2016 is verschenen bij uitgeverij Kluitman. Het boek is te koop in de winkel van het Marinemuseum.
‘Alle hens !’ is ook erg geschikt voor schoolklassen. Om te zorgen dat zo veel mogelijk basisschoolleerlingen de stoere marineverhalen kunnen beleven is de entree tot de tentoonstelling gratis voor schoolklassen in de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie 2016. De klassen dienen zich wel even van te voren aan te melden. Speciaal voor de groepen 6, 7,8 is er een speurtocht bij de tentoonstelling beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.marinemuseum.nl.

Ook tijdens de komende kinderboekenweek staat in het Marinemuseum Alle Hens centraal. Op zondag 9 oktober is er een kinderboekenfeest aan boord van de Schorpioen van 14.00 tot 16.00. Schrijfster Lida Dijkstra komt een van haar verhalen uit Alle Hens voorlezen en er is alle gelegenheid om de personages en de objecten uit Alle Hens te ontmoeten. Kijk naar het mooie filmpje over de boekpresentatie om alvast in de stemming te komen.

De toegang tot het kinderboekenfeest bedraagt 3,50 euro per kind. Ouders mogen gratis mee. Kaartjes zijn op de dag zelf te verkrijgen aan de kassa.
Marinemuseum
Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder
www.marinemuseum.nl
info@marinemuseum.nl