Filmdag over Rotterdamse havens in Nationaal Baggermuseum, 14 april

NBM Maersk kade voorschip

Zaterdag 14 april wordt in het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht een filmprogramma  gepresenteerd met de Rotterdamse Havens als onderwerp. Het complete programma is te zien op www.baggermuseum.nlDe wederopbouw van de Rotterdamse havens kort na de Tweede Wereldoorlog, een promotiefilm over het havengebied uit 1956 geven indrukwekkende beelden van de kracht die voor Rotterdam zo kenmerkend is.  De film over de aanleg en het bouwen van de Maastunnel 1937-1942 is boeiend. De komst van de grotere sleephopperzuigers wordt getoond met beelden van de ‘P.C.S. van Hattem’ en de (eerste) ‘Prins der Nederlanden’.

Onderhoudsbaggerwerk rond het jaar 1990, de aanleg van Europoort 1969, de realisatie van Maasvlakte 2 door door PUMA. Het transport van de ‘Armada Intrepid’ door Dockwise in het Calandkanaal is een van de zwaarste transporten die zijn uitgevoerd, een film die gezien moet worden.

Het gevarieerd filmprogramma laat beelden zien van tachtig jaar bedrijvigheid in de Rotterdamse havens. Zwart/wit beelden van stoomslepers en baggermolens. Van de aanleg van de Maastunnel tot  de Europoort havens en Maasvlakte 2.  Zelfs van het meest recente nieuws over de verdieping van de Rotterdamse Waterweg wordt vertoond op de nieuwe grootbeeld monitor in de filmzaal van het Nationaal Baggermuseum te Sliedrecht.

Het museum is open van dinsdag tot vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. De BaggerPraktijkTuin is op zaterdag open van 13:00 tot 16:00 uur.