Het Scheepvaartmuseum open voor Instameet

ms Oranje - Koers gewijzigd

Op uitnodiging van Het Scheepvaartmuseum hebben zeven Instagrammers op 2 augustus het museumdepot bezocht. Conservator kunstnijverheid Sarah Bosmans leidde hen rond en toonde een selectie van objecten met een bijzonder verhaal die een link hebben met de aankomende tentoonstelling ms Oranje | Koers gewijzigd.
Een deel van de objecten zal ook vanaf 8 september in de tentoonstelling te zien zijn. Hieronder zijn bijvoorbeeld de ivoren doophamer en zilveren doopbijl die gebruikt zijn door koningin Wilhelmina. Ook werd er een paneel uit de tweede klasse rooksalon getoond. Zeer bijzonder was het fotoalbum van hoofdverpleegster Jeanette Tulleken. Zij had dit samengesteld tijdens haar dienst aan boord van de ms Oranje toen het tijdens de Tweede Wereldoorlog dienst deed als hospitaalschip. De door de Instagrammers gemaakte foto’s zijn te bekijken onder de hashtags #msoranje en #emptydepotschpvrtmsm.

De tentoonstelling ms Oranje | Koers gewijzigd zal van 8 september 2018 tot en met 18 juli 2019 te zien zijn. Kijk voor meer informatie op de website van Het Scheepvaartmuseum.