Het waargebeurde verhaal over de ondergang van het stoomschip SS Orania van de Koninklijke Hollandsche Lloyd nu in boekvorm verkrijgbaar

Bernardus Janse neemt de lezer op zijn laatste reis voor de Koninklijke Hollandsche Lloyd (KHL) uit Amsterdam. Het schip vergaat op 19 december 1934 en voor Ben Janse volgt een treinreis van 72 uur naar huis.

Onzeker over zijn toekomst en in gepeins verzonken passeren in gedachten de ramp, zijn laatste reis en het verleden de revue.

Over de auteur

Paul Hamann (1968) kreeg enkele jaren geleden een kartonnen doos gevuld met reisverslagen uit de tijd van zijn grootvader Ben Janse.

Het resultaat is een boek in drie delen. In het eerste deel wordt de getuige van de ramp geïntroduceerd. In deel twee neemt Hamann de lezer mee op reis vanaf de thuishaven Amsterdam naar Zuid-Amerika. Het verloop van de scheepsramp wordt in het derde en laatste deel uitgebreid beschreven. 

Het boek ‘Getuige van de scheepsramp met de Orania’ wordt uitgegeven door Uitgeverij Marketo en is verkrijgbaar via www.boekenbestellen.nl. Het boek (ISBN: 978-94-6345-562-6) heeft een verkoopprijs van € 19,95. Meer informatie via www.marketo.nl.