Lezing MSC Zoe bij Maritiem Museum, 15 en 17 februari

In het omstuimige weer van de nacht van 1 januari 2019 verloor het containerschip MSC Zoe 345 containers in de Waddenzee. Een aanzienlijk deel van de vracht spoelde in de dagen hierna aan op de Waddeneilanden. Havenconservator Jan Briek van het Maritiem Museum zal met een lezing op 15 en 17 februari in het nieuws duiken en ingaan op de achtergronden van containervervoer en de ontwikkelingen en gebeurtenissen door de jaren heen.

Hoe staat de ramp van de MSC Zoe in verhouding tot eerdere scheepsrampen met containerschepen? Wat zijn de oorzaken en wat probeert de industrie eraan te doen? Alleen al in Rotterdam komen jaarlijks ruim zeven miljoen containers voorbij. Jan Briek zal bezoekers alles vertellen over de wereld achter de cijfers.

De lezing is onderdeel van een serie waarbij het Maritiem Museum Rotterdam twee keer per maand in een onderwerp uit het nieuws duikt. Actuele gebeurtenissen worden geduid door middel van verhalen en objecten uit de omvangrijke collectie. De lezing over containertransport is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs. Kijk voor meer informatie op de website van het Maritiem Museum.