Maritiem festival in Maritiem Museum Rotterdam

Het tallship de Morgenster op 7 en 8 september in de museumhaven.

De weekenden van 31 augustus tot 1 september en 7 tot 8 september is er van alles te doen en te beleven in het Maritiem Museum Rotterdam. Schepen van het museum, maar ook gastschepen zullen te bezoeken en bewonderen zijn. Bovendien zijn er workshops en natuurlijk rondvaarten.

Het eerste weekend staat in het teken van zelf aan de slag gaan. Bezoekers kunnen energie opwekken in het duurzaam jacht Ya, het eerste jacht dat de wereld rondzeilde zonder fossiele brandstoffen. Ook kan er aan boord gestapt worden van de Kamper Kogge, een replica van het eerste zeewaardige schip uit de Middeleeuwen. Kinderen kunnen hun eigen solarboot ontwerpen, modelboot varen of proefjes doen bij de gekke professor van Mad Science. Hiernaast is er ook de rondvaart Instasail beschikbaar. Hierin laat fotograaf Theo de Man alle hoogtepunten zien van het Maritiem District tijdens een rondvaart. Aanmelding is hiervoor vereist.

In het tweede weekend zal de museumhaven vol liggen met twintig gastschepen van allerlei types. Sleepboten, klassieke jachten en opduwers zijn allemaal te bewonderen. Behalve het duurzaam jacht Ya zal ook het tallship de Morgenster aanleggen. Deze tweemaster met maar liefst zeventien zeilen wordt tegenwoordig gebruikt voor groepsreizen waarop groepen jongeren meevaren om mee te denken over afvalreductie. Een aantal van deze jongeren zal aanwezig zijn om te vertellen over hun opgedane ideeën. De museumhaven zal in dit weekend bovendien gratis te bezoeken zijn i.v.m. de Wereldhavendagen.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie op de website van het Maritiem Museum Rotterdam.