Maritiem Museum Rotterdam overvallen met vast partnerschap BankGiro Loterij

1307-cfda8f7fe7ae4bf1b6b4773749c989af

Rotterdam, 16 februari 2018 – Het Maritiem Museum Rotterdam is vrijdag 16 februari door de BankGiro Loterij overvallen met het nieuws dat het museum voortaan vaste partner is van de cultuurloterij.Dave Von Raven van de band ‘The Kik’ reikte de cheque van € 200.000 uit aan Frits Loomeijer, Algemeen Directeur van het Maritiem Museum. De schenking betekent dat het museum voortaan jaarlijks op dit bedrag van de BankGiro Loterij kan rekenen. Houders van een BankGiro Loterij VIP-kaart zijn vanaf vandaag ook het hele jaar gratis welkom in het Maritiem Museum.

Horizon verbreden
De verrassing van de BankGiro Loterij betekent veel voor het Maritiem Museum. Algemeen Directeur Frits Loomeijer: “Na de enorme eenmalige schenking die we in 2016 ontvingen voor de realisatie van de Offshore Experience, is dit blijvende partnerschap een fantastische opsteker voor het museum. Omdat de bijdrage voortaan structureel is, kunnen we als museum onze horizon enorm verbreden.”

Belangrijke steun voor cultureel erfgoed Nederland
De schenking aan het Maritiem Museum Rotterdam is alvast bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 20 februari plaatsvindt in het Singer Laren. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dan een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De helft van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties, waaronder het Maritiem Museum.

Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2018 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt. Vorig jaar was dit een bedrag van ruim 66,9 miljoen euro. Ook verrast de loterij dan andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project. In 2016 ontving het Maritiem Museum een extra schenking van € 600.000 voor de ontwikkeling van de Offshore Experience. Deze hit-expo heeft het afgelopen jaar meer dan 200.000 bezoekers getrokken. Dankzij de steun van de BankGiro Loterij blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor een breed publiek.