Maritiem Museum Rotterdam wint Museumprijs 2018

Museumprijs 2018 - Rotterdam

De BankGiro Loterij Museumprijs is dit jaar gewonnen door het Maritiem Museum Rotterdam. Met een recordaantal van 113.500 totale stemmen is de Museumprijs dit jaar de grootste culturele publieksprijs. Het Maritiem Museum Rotterdam ontvangt met deze prijs ook een bedrag van € 100.000. Hiermee zal een museumdroom worden gerealiseerd: een interactieve techniekwerkplaats waarin de oude en nieuwe haven worden samengebracht.
Directeur Frits Loomeijer was dolblij: “We zijn Museum van het Jaar geworden – wat geweldig! Toen de vakjury ons nomineerde voor de BankGiro Loterij Museumprijs, was dat al een hele grote eer. Het thema techniek gaat ons aan het hart: het was fantastisch om bevestigd te zien, dat dit werd opgemerkt en beloond met een nominatie. Dat we nu ook nog zoveel stemmen hebben gekregen van het publiek, is ongelooflijk. We zijn hier ontzettend blij mee en gaan het bedrag van € 100.000 besteden aan een spannende, interactieve werkplaats in onze museumhaven. Zodat we nog meer mensen enthousiast kunnen maken voor maritieme techniek!”

De BankGiro Loterij Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij in samenwerking met de Museumvereniging en wordt uitgereikt sinds 1990. De prijs is bedoeld om musea die zich onderscheiden te belonen en een breed publiek te betrekken. Eerdere winnaars zijn het Textielmuseum Tilburg (2017), Het Nationaal Monument Kamp Vught (2016), het Fries Museum in Leeuwarden (2015) en het Klok & Peel Museum Asten (2014).
Kijk voor meer informatie op de website van de Museumprijs.