Meivakantie in het Nationaal Archief

Op zoek naar activiteiten voor kinderen (vanaf 8 jaar) in de meivakantie? Kom naar het Nationaal Archief! Ervaar in de tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? hoe tijd, plaats en de omstandigheden waarin je geboren wordt invloed hebben op de mogelijkheden en keuzes die je wel of niet hebt.

Tijd: in het weekend en elke dag (behalve maandag) tijdens de meivakantie tussen 10.00-17.00 uur. Prijs: € 5,- voor volwassenen Kind tussen 12 en 18 jaar: € 3,- Kind onder 12 jaar: gratis Plaats: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20 Den Haag, direct achter Den Haag Centraal.

Met de klas op pad? Buiten de schoolvakanties en door de week kun je de tentoonstelling bezoeken met school. Ga voor meer informatie naar de onderwijspagina.

28 april lezing over het Plakkaat van Verlatinge Zondag 28 april gaat Paul Brood, archivaris bij het Nationaal Archief in een lezing dieper in op dit beroemde document en probeert, samen met het publiek, een aantal raadsels op te lossen. Tijd: 13.00-14.00 uur Plaats: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20 Den Haag, direct naast Den Haag Centraal. Prijs: € 10,- (inclusief entree Topstukken in perspectief)

Aanmelden: via events@nationaalarchief.nl of koop online een kaartje.

5 mei Rondleiding: Gesprek op zaal over topstukken Wat is een topstuk? Wordt het bepaald door esthetiek of inhoud? Is het topstuk van de één ook een topstuk voor de ander? En hoe staan de topstukken uit het verleden in relatie met het heden? Ga mee met de rondleider en ontdek aan de hand van deze vragen samen andere perspectieven. Tijd: 14.30-15.30 uur Plaats: Nationaal Archief, Prins Willem-Alexanderhof 20 Den Haag, direct naast Den Haag Centraal. Prijs: € 5,- p.p. (inclusief entree Topstukken in perspectief) Aanmelden: via events@nationaalarchief.nl of koop online een kaartje. Delen op TwitterDelen op Facebook