Meivakantie in Maritiem Museum Rotterdam

De enorme octopus op het dak geeft al aan dat het Maritiem Museum sinds de opening van Zeemonsters eind maart in het teken staat van de nieuwe familietentoonstelling. In de meivakantie worden er tal van activiteiten georganiseerd voor de hele familie.

In Zeemonsters komen bezoekers vanaf 4 jaar van alles te weten allerlei ongelooflijke zeewezens. Waar zijn de verhalen op gebaseerd? Wat is feit en wat is fictie?

Naast de tentoonstelling zijn er verschillende activiteiten te beleven. Op woensdag 1 mei en donderdag 2 mei kunnen kinderen zich creatief uitleven. Woensdag is er een workshop stop-motion waarbij kinderen (8+) hun eigen animatiefilm over de zeebodem kunnen maken. Een dag later kan met inspiratie van de tentoonstelling in een workshop een eigen monster gemaakt worden.

Op 29 april, 1 mei, 4 mei en 5 mei vaart schipper Cor met fluisterboot De Waterbus van de Leuvehaven naar de Haringvliet en terug. Vrijdag 3 mei wordt de familielezing ‘Windvinders’ (10+) gegeven. Hierin vertelt Wipke Iwersen over de onbemande schepen, de ‘Windvinders’, die tegen de wind in kunnen zeilen. Iwersen stond zelf aan de wieg van deze bijzondere creaties waarvan inmiddels een hele vloot zelfstandig op de Stille Oceaan vaart. De lezing is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs.

Kijk voor meer informatie over Zeemonsters, de activiteiten en aanmelding op de website van het Maritiem Museum.