Netwerk Maritieme Bronnen: Kennissessie over auteursrechten, 7 december 2022

Netwerk Maritieme Bronnen

Erfgoedinstellingen publiceren in toenemende mate gedigitaliseerd materiaal online. Daar kunnen juridische risico’s aan kleven. Een belangrijk risico is het delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Daarnaast moet u nadenken over eventueel hergebruik van het materiaal door uw online bezoekers. Waar moet u allemaal rekening mee houden als u materiaal op internet plaatst en hoe zorgt u ervoor dat rechtenkwesties goed geregeld zijn? Kom op 7 december naar het Maritiem Museum Rotterdam om hier alles over te weten te komen!

Op woensdag 7 december 2022 organiseert het Netwerk Maritieme Bronnen een bijeenkomst over auteursrechten. Jurist Maarten Zeinstra zal de ins en outs van dit netelige onderwerp toelichten. Hij zal ook stilstaan bij licenties die u kunt gebruiken om uw online materiaal ter beschikking van derden te stellen. Uiteraard zal er voldoende ruimte zijn om vragen en casussen uit uw eigen ervaring in te brengen.

U bent van harte uitgenodigd om deze ochtend bij te wonen in het Maritiem Museum Rotterdam, tussen 09:30 en 12:30. Deelname aan de ochtend over auteursrechten en licenties staat open voor iedereen in de (maritieme) erfgoedsector en is gratis. Aanmelden kan via gerhard.de.kok@huygens.knaw.nl.

Over het Netwerk Maritieme Bronnen

Het Netwerk Maritieme Bronnen is een samenwerkingsverband tussen instellingen met een maritieme erfgoedcollectie, waaronder musea en archieven. Samen werken we toe naar een gezamenlijk collectieportaal, waar we door middel van Linked Open Data bezoekers willen verrassen met rijke koppelingen tussen de verschillende collecties. Deelname aan het netwerk kan de zichtbaarheid van uw instelling en collectie sterk vergroten. Bovendien maakt u uw collectieregistratie toekomstbestendiger.

Wilt u vrijblijvend deelnemen aan het netwerk of wilt u meer informatie? Zie dan de presentatie van kwartiermaker Gerhard de Kok tijdens het laatste Maritiem Symposium van vrijdag 4 november 2022. U kunt ook contact met hem opnemen via e-mail: gerhard.de.kok@huygens.knaw.nl.