Nieuwe reeks colleges Museum JeugdUniversiteit, 12 september, 26 september, 10 oktober

Kun je leren voor zeeheld? Werkt een zeeschilder op zee? Wat doen wrakken in de polder? Deelnemers van de MuseumJeugdUniversiteit in het Zeeuws maritiem muZEEum krijgen antwoord op deze vragen. Ook benieuwd? Inschrijven kan vanaf nu. Meer informatie

Nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen vanaf september 2021 weer met al hun vragen terecht bij meer dan 25 musea in heel Nederland, waaronder het Zeeuws maritiem muZEEum. De experts die de colleges houden zijn ook nu heel bijzonder. Frits de Ruyter De Wildt, een nazaat van Michiel de Ruyter, komt vertellen over de jeugd van de Vlissingse zeeheld. Remmelt Daalder, oud-conservator van het Scheepvaartmuseum, heeft de schilderijen helpen uitzoeken voor de tentoonstelling ‘Wind in de zeilen’. Hij vertelt er spannende verhalen over. En Alice Overmeer, onderwaterarcheoloog, neemt haar duikpak mee. Hoe leuk is dat? 

Schrijf je nu in 
De collegereeks in het Zeeuws maritiem muZEEum bestaat uit drie colleges.  De colleges in Vlissingen zijn op zondag 12 september, zondag 26 september en zondag 10 oktober. Steeds van 11 tot 12 uur. Een college kost € 6,50 inclusief entree voor het muZEEum (je betaalt meteen voor de hele reeks). Inschrijven kan vanaf nu www.museumjeugduniversiteit.nl. Er is plaats voor 15 kinderen. 

De jongste universiteit van Nederland 
De MuseumJeugdUniversiteit is in 2009 gestart in het Rijksmuseum van Oudheden. Inmiddels worden er jaarlijks in meer dan vijftig musea kindercolleges gegeven. Echte wetenschappers, onderzoekers, vakspecialisten en experts geven tijdens de collegereeks antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar en zijn er bachelors en masters te halen. Aan het begin van de reeks krijgen de studenten van 8 tot en met 12 jaar hun eigen collegekaart en aan het eind het MuseumJeugdUniversiteit-diploma.