Nieuwe tentoonstellingen Batavialand

Flevowand

Op 14 en 16 juni zullen in Batavialand respectievelijk  de tentoonstellingen ‘Werkkamer van dr. ir. Cornelis Lely’ en ‘De Flevowand’ geopend worden.
In de ‘Werkkamer van dr. ir. Cornelis Lely’ gaan bezoekers terug in de tijd naar 1929. Aan de hand van foto’s, boeken, brochuren, kaarten en voorwerpen wordt het verhaal verteld van de grondlegger van één van de grootste waterbouwkundige projecten ter wereld: de Zuiderzeewerken. Een interessant onderdeel van de tentoonstelling is de interactive Lely-suite. Dit speciaal gecomponeerde muziekstuk is door musici op betekenisvolle plekken in het landschap uitgevoerd waarbij men gebruik heeft gemaakt van de natuurelementen. De opening van de tentoonstelling zal op donderdag 14 juni verricht worden door de minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen tijdens het congres ‘Nederland over 100 jaar’.
Kijk voor meer informatie op de website van Batavialand.

‘De Flevowand’ is een uniek geborduurd historisch verhaal. Er is ruim veertien jaar onafgebroken gewerkt door een groep van gemiddeld 25 borduursters uit Biddinghuizen. De bezoekers worden meegenomen door de geschiedenis van de Zuiderzee. In zestig meter komt de periode tussen de IJstijd en het heden aan bod. Op zaterdag 16 juni wordt om 12.45 uur de tentoonstelling geopend door de burgemeester van Lelystad Ina Adema. Vanaf 15.00 uur kan het publiek de Flevowand bewonderen. Ook zullen de borduursters aanwezig zijn om het werk van uitleg te voorzien.
Kijk voor meer informatie op de website van Batavialand.