Sevn Alias curator en headliner tijdens Nationale Museumweek 2018

HSM buiten

Amsterdam, 28 maart 2018 – Een concert bijwonen in een museum en je tegelijkertijd laten inspireren door de museale pronkstukken? Het kan op zaterdag 14 en zondag 15 april aanstaande. Dan presenteert de Nationale Museumweek The Golden Hour: een muzikale tour langs twee musea: Museum TwentseWelle in Enschede (op zaterdagavond) en Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam (op zondagavond). Rapper Sven Alias is de leading man van deze speciale optredens in deze musea in het slotweekend van de Museumweek, hij cureert bovendien een aantal highlights uit de collectie. Toegang tot The Golden Hour is gratis (vanaf 18 jaar, legitimatie verplicht). Aanmelden is noodzakelijk en kan hier.

Primeur: Sevn Alias geeft tijdens deze avonden een exclusief optreden waarbij hij voor de gelegenheid wordt gesupport door saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective).

Na afloop van het concert kunnen bezoekers de collecties bekijken, zelf art maken, een VR-experience beleven, dansen op de beats van Zwarte Koffie en natuurlijk een drankje drinken. The Golden Hour wordt gehost door Stephanie Afrifa, bekend van DWDD. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kom je op de gastenlijst door je aan te melden via Nationalemuseumweek.nl/goldenhour. Bij twijfel kan het museum om legitimatie vragen.

Millennials en musea
The Golden Hour sluit aan op de wensen van millennials om meer speciale programma’s en feesten in musea terug te zien. Uit recent onderzoek blijkt bovendien dat driekwart van de millennials weleens een museum bezoekt. Van deze groep geeft bijna 80% aan dit liever samen dan alleen te doen en bij voorkeur in het weekend. Een get together met vrienden in Enschede of Amsterdam lijkt dus het perfecte culturele uitje

 

Golden Hour: onderdeel van de Nationale Museumweek
The Golden Hour is onderdeel van de vierde editie van de Nationale Museumweek, die dit jaar van 9 t/m 15 april plaatsvindt. Tijdens deze week presenteren ruim 400 musea hun collecties op niet eerder vertoonde wijze en vaak met extra aantrekkelijke activiteiten. Doel van de Nationale Museumweek is om groepen te bereiken die zelden of nooit musea bezoeken. Meer informatie en alle activiteiten vind je op Nationalemuseumweek.nl.

 

Programma The Golden Hour – locatie TwentseWelle

Wat: The Golden Hour

Waar: Museum TwentseWelle (Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede)

Wanneer: zaterdag 14 april (18:00 – 21:00)

Tickets: GRATIS – aanmelden verplicht en vanaf 18 jaar – via Nationalemuseumweek.nl/goldenhour (beperkt aantal plaatsen)

 

Programma The Golden Hour – locatie Het Scheepvaartmuseum

Wat: The Golden Hour

Waar: Het Scheepvaartmuseum (Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam)

Wanneer: zondag 15 april (18:00 – 21:00)

Tickets: GRATIS – aanmelden verplicht en vanaf 18 jaar – via Nationalemuseumweek.nl/goldenhour (beperkt aantal plaatsen)
* Motivaction (2018) – Millennials en Museumbezoek

 

Voor meer informatie over dit onderzoek, interviewaanvragen en/of aanvullend high resolution beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Robin van Meurs
robin@kultandace.com
06 – 211 067 84

Chris Janssen
chris@museumweek.nl
06 – 1202 7768

Over de Nationale Museumweek
De Nationale Museumweek is een initiatief van de Museumvereniging, de brancheorganisatie voor musea in Nederland. De vereniging wil zo veel mogelijk inwoners van Nederland kennis laten maken met prachtige museumcollecties door hen te prikkelen, te verrassen, te inspireren met onze kunst en ons erfgoed, met ons aller museumschatten: ons échte goud! Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle Nederlanders met museale collecties door het hele land

Over Sevn Alias

Sevn Alias (1996) is een Nederlandse hiphopartiest van Surinaamse/Antilliaans afkomst en maakt sinds 2015 furore in de Nederlandse charts. Sevn Alias heeft inmiddels tientallen gouden platen en diverse platina platen waaronder voor zijn nummer #1 hits zoals “Gass” waar hij tevens met het collectief Gate16 een Edison Award in de wacht heeft gesleept. Zijn meest recente nummer #1 hit “Patsergedrag” staat op zijn laatste album “Picasso” welke eveneens op #1 binnenkwam in de Nederlandse albumcharts. Sevn Alias zal zijn drie-delig muziekproject bestaande uit “Precasso” (EP) uitgebracht in zomer 2017, “Picasso” (album) uitgebracht in winter 2017, afsluiten met het laatste deel “Recasso” (soon).