SKVR-cursus havenfotografie

Het Maritiem Museum Rotterdam biedt op zaterdag 29 juni in samenwerking met Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam de fotocursus havenfotografie aan. Deelnemers leren hiermee hoe op verschillende manieren een locatie of onderwerp kan worden vastgelegd en hoe uit gemaakte foto’s een serie kan worden samengesteld. Maritieme historie en highrise komen in de museumhaven samen en bieden unieke locaties voor fotografie.

Naast het fotograferen van de museumhaven wordt er tijdens de cursus ook aandacht besteed aan het gezamenlijk bespreken an gemaakte foto’s. Ook komen voorbeelden van inspirerende reportage-, documentaire-, straat- en architectuurfotografie naar voren. De nadruk zal voor deelnemers niet zo zeer op het technische aspect liggen, maar op het juist op het maken van een mooie reportage en het vertellen van een verhaal met foto’s.

Deelnemers van de cursus zullen werken met hun eigen digitale camera. Zowel spiegelreflex en systeemcameras zijn toegestaan, zolang er in ieder geval handmatig de sluitertijd, diafragma en ISO-waardes kunnen worden aangepast. De cursus is voor verschillende niveaus toegankelijk. Kijk voor meer informatie op de website van het Maritiem Museum.