Uitbreiding Canonnetwerk

Canon van Nederland

Tijdens het succesvol verlopen History in Concert werd bekend gemaakt dat vanaf volgend jaar veertien nieuwe musea zullen deelnemen aan de Canon van Nederland. De landelijke samenwerking is een initiatief van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, waar sinds september 2017 de overzichtspresentatie te zien is.

De Canon van Nederland behandelt de geschiedenis in vijftig vensters met de belangrijkse gebeurtenissen, personen en voorwerpen. De selectie topstukken wordt bovendien vanuit verschillende invalshoeken belicht. Het verhaal van de slavernij is bijvoorbeeld naast het verhaal van het leed van de tot slaaf gemaakten ook voor een deel het verhaal van de verrijking van Nederland in de Gouden Eeuw.

De veertien nieuwe deelnemers zijn: Airborne Museum Hartenstein, Archeon, De Museumfabriek, Fries Museum, Gemeentemuseum Den Haag, Haags Historisch Museum, Joods Cultureel Kwartier, Limburgs Museum, Museum Dordrecht/ Hof van Nederland, Nationaal Monument Kamp Vught, Rijksmuseum Muiderslot, Vestingmuseum Naarden, Teylers Museum, Zeeuws Maritiem MuZEEum.

Kijk voor meer informatie op de website van de Canon van Nederland.