Volledig vernieuwd Maritiem Muzeeum Zeeland heropent 10 juni met twee nieuwe exposities    

Het muZEEum is negen maanden dicht geweest voor een ingrijpende renovatie. De nieuwe tentoonstelling ‘Ga mee naar zee’ wordt vrijdag 9 juni officieel geopend en ‘getest’ door jonge inspecteurs van basisscholen uit de buurt. Alvorens dat weekend de eerste bezoekers het vernieuwde muZEEum, inclusief de ‘North Sea Port Experience’, gaan ontdekken. Het gratis openingsweekend op 10 en 11 juni is al helemaal volgeboekt. Meer informatie

Ga mee naar zee ‘Ga mee naar zee’ neemt bezoekers mee op zeereis. Bekende en onbekende zeevaarders en zeemansvrouwen vertellen de indrukwekkende maritieme geschiedenis van Zeeland in de zeventiende en achttiende eeuw.
Eigentijdse presentatie op unieke plek wekt historie tot leven De expositie bestaat uit een verhalende opstelling van maritieme topstukken die tot leven worden gewerkt met interactieve spelelementen, een audiotour, videoprojecties en geur. Nieuwe, vooruitstrevende audiovisuele technieken komen op veel plekken in de expositie terug. Het monumentale stadspaleis van koopman en reder Lampsins is als decor een interessante tegenhanger van deze eigentijdse, nieuwe inrichting.

Elke ruimte een maritiem thema In de expositie ga je door verschillende ruimtes op een zeereis. Elke ruimte heeft een eigen thema, dat een belangrijke fase of facet van de scheepvaart en maritieme samenleving belicht.
Schepen bouwen Onder de gewelven van het Lampsinshuis stap je de eerste ruimte binnen en waan je je in de bedrijvigheid van een scheepswerf. Hier leer je alles over het ambachtelijke vakmanschap en de technieken die nodig waren om de schepen te bouwen die de wereldzeeën overvoeren. Bewonder de scheepsmodellen en maak kennis met de touwslagers, kuipers, zeilmakers en timmerlieden. Ze nodigen je uit ook zelf te oefenen met de kneepjes van hun vak.