Zeillogger VL92 Balder en Geocachen

VL92 Balder op zee. Foto: Bart Westerduin Marine Traffic,jpg

Enkele maanden terug is de VL92 Balder deelnemer geworden bij het project Geocaching van Linda en Peter Klootwijk. Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers. Het spel werd in het jaar 2000 voor het eerst gespeeld.  Vindt u het leuk om te kijken hoe deze geocache er uit ziet, ga dan naar de volgende pagina toe: https://www.geocaching.com/geocache/GC8FYBB of ga naar de startpagina www.geocaching.nl om wat meer te weten te komen over deze leuke hobby.

Het idee is dat personen waar ook ter wereld coaches verstoppen en de locaties van deze coaches delen door op internet hun exacte positie te melden. Omdat Vlaardingen heel veel mooie plekjes heeft wilden we graag wat geocaches verstoppen in Vlaardingen, zodat mensen van buiten de stad zien hoe mooi Vlaardingen is en om ervoor te zorgen dat de “haringkoppen” hun stad wat beter leren kennen. Wij hebben deze reeks de VIP-reeks genoemd (Vlaardingse Interessante Plekjes). Een aantal plekken waar we iets verstopt hebben zijn bij de Visbank, het Geuzenmonument, het Wellington monument én zeillogger VL92 Balder.

Zeillogger Balder heeft een prominente plaats in de Vlaardingse haven. De cache is in november geplaatst en nu al tientallen keren gevonden. De wandelaars krijgen op deze manier informatie over een logger, waar ze normaal gesproken alleen langslopen en verder niets van af weten.