Zuiderzeemuseum ontvangt groot bedrag van BankGiroloterij

Foto: Roy Beusker

Op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ontving het Zuiderzeemuseum gistermiddag een cheque van totaal 794.147 euro. Het mooie bedrag gebruikt het museum onder andere voor de renovatie van het entreegebouw, de restauratie en herinrichting van het schildersatelier in het buitenmuseum. Daarnaast zal een deel van het bedrag naar de productie van de vierde editie van Zuiderzeelicht, hét succesvolle winterevenement in het buitenmuseum, gaan.

Groot belang
Directeur Stephan Warnik nam namens het museum de cheque van de BankGiro Loterij in ontvangst. Stephan Warnik: “De steun van de loterij is van groot belang voor het Zuiderzeemuseum. Afgelopen jaar konden we daardoor onder andere starten met de herinrichting van de Schepenhal en zalen van de nieuwe vaste tentoonstelling Zee vol verhalen die 14 februari opent. De derde editie van Zuiderzeelicht werd afgelopen kerstvakantie gerealiseerd en was met bijna 17.000 bezoekers wederom een enorm succes. Zonder de steun van de BankGiro Loterij was dit niet mogelijk geweest.”

‘Geoormerkt werven’
Culturele organisaties hebben zelf een extra bedrag opgehaald dankzij het zogeheten ‘geoormerkt werven’. Hiermee spoort een museum zijn bezoekers aan om specifiek voor dit museum met de BankGiro Loterij mee te spelen. Bij deelname ontvangt het desbetreffende museum de helft van het maandelijkse lotbedrag. Het Zuiderzeemuseum heeft hiermee een extra bedrag gegenereerd van 294.147 euro bovenop de jaarlijkse bijdrage van 500.000 euro.