Boekpresentatie en Lezing ‘De wereld van de binnenvaart’

Op zaterdag 23 maart presenteerde schrijfster Karin Anema haar boek Boegwater in het Maritiem Museum Rotterdam in het kader van de Boekenweek 2019. In het werk gaat Anema in op de besloten wereld van de binnenvaartcultuur en vertelt ze over het bijzondere leven aan boord van binnenvaartschepen. Conservator Ron Brand leidde de lezing in en gaf een toelichting op de geschiedenis en collectie van de bibliotheek van het Maritiem Museum.

Voor Boegwater maakte Anema kennis met de wereld van de binnenvaart. De levenswijze en besloten cultuur intrigeerden haar. Wat voor mensen zijn de schippers? Anema laat in het boek de verschillen zien, maar ook hetgeen wat hen verbindt. De strijd om het bestaan, toen, maar zeker ook nu. Welke ontwikkelingen hebben zich voorgedaan in de wereld van de binnenvaart? Wat maakt dat het beroep nog steeds een aantrekkingskracht heeft op mannen en vrouwen?

De lezing is gratis toegankelijk met een geldig entreebewijs en vindt op plaats op zaterdag 23 maart om 14:00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van het Maritiem Museum Rotterdam.