Boijmans bij de buren: Maritieme Meesterwerken

Twee unieke kunstcollecties komen samen. Leer een tot dusver onbekende, maritieme wereld kennen achter beroemde kunstwerken. Museum Boijmans Van Beuningen gaat voor anker in het Maritiem Museum. De tentoonstelling bestaat niet alleen uit twee collecties die samenkomen, de tentoonstelling vertelt alle verhalen vanuit twee blikvelden. Wat maakt een werk bijzonder? Hoe kwam de schilder tot het werk en wie of wat beïnvloedde hem of haar? Daarnaast komt het maritieme verhaal uitgebreid aan bod.

De tentoonstelling vertelt de verhalen van de scheepvaart en havens en de mensen die daarin leven via zes eeuwen (schilder)kunst, met een unieke collectie va Jeroen Bosch via Willem van de Velde de Oude naar Guido van der Werve en van de 16e tot de 21e eeuw. Werken van Claude Monet, Paul Signac, Jeroen Bosch, Hendrik Avercamp en Jozef Israëls ontmoeten in een unieke presentatie moderne kunstwerken van Guido van de Werve, Sasja Hagens en Dolf Henkes. Een deel van de tentoonstelling bestaat uit een grote selectie tekeningen van Willem van de Velde de Oude.

De tentoonstelling ‘Maritieme Meesterwerken’ is de laatste in de serie ‘Boijmans bij de Buren’. Door de achtjarige sluiting van Museum Boijmans Van Beuningen, reist de collectie naar diverse musea in de regio. ‘Maritieme Meesterwerken’ is te zien t/m 4 september 2022 in het Maritiem Museum Rotterdam. Meer informatie