Dordrechts Museum opent Beet!

Jan Steen, Het minneaanbod, 1660 – 1669, doek overgebracht op hout, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, Brussel/ foto: J. Geleyns – Art Photography

De komende maanden toont het Dordrechts Museum het neusje van de zalm op het gebied van vis in de kunst. Voor het eerst laat een tentoonstelling zien hoe sterk vis de Nederlandse kunst en cultuur heeft verrijkt. In Beet! komt de veelzijdigheid van de vis en zijn betekenis in de Hollandse en Vlaamse beeldcultuur aan bod. Vanaf 29 juni kan iedereen in het Dordrechts Museum vissen naar verborgen betekenissen.

Beet! toont een grote variëteit aan kunstwerken en objecten, van middeleeuwse manuscripten en 16de-eeuwse prenten en schilderijen tot een wieg en een spaarpot. Naast meer dan 175 bijzondere schilderijen en objecten is er een levensgroot digitaal aquarium ingebouwd in de tentoonstelling. Kinderen kunnen in dit aquarium een zelf versierde vis laten zwemmen. Voor volwassenen is er een audiotour, ingesproken door presentator, cabaretier en fervent hobbyvisser, Klaas van der Eerden. De tentoonstelling Beet! laat zien hoe door de eeuwen heen de ene kunstuiting de andere beïnvloedt, maar ook hoe thema’s veranderen of hun betekenis verliezen. Een ding is zeker: u zult nooit meer hetzelfde naar vis kijken!

Kijk voor meer informatie op de website van het Dordrechts Museum.