Financiële bijdrage maritiem onderzoek door vrijwilligers

Om het maritieme verleden van Nederland boven water te halen, nodigt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) vrijwilligers en studenten nogmaals uit om regionaal onderzoek te doen. Dit project genaamd ‘13 Provinciën 2021’ heeft als doel de verscheidenheid aan verhalen van de twaalf provinciën van Nederland en de Noordzee in kaart te brengen. Vrijwilligers en studenten hebben vaak veel lokale maritieme kennis en kunnen dus het beste ook zelf deze lokale verhalen vertellen. Voorwaarde voor deelname aan het project is de goedkeuring van een projectvoorstel, welke tot 19 april 2021 kan worden ingediend.

Om het maritieme verleden van Nederland boven water te halen, nodigt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) vrijwilligers en studenten nogmaals uit om regionaal onderzoek te doen. Dit project genaamd ‘13 Provinciën 2021’ heeft als doel de verscheidenheid aan verhalen van de twaalf provinciën van Nederland en de Noordzee in kaart te brengen. Vrijwilligers en studenten hebben vaak veel lokale maritieme kennis en kunnen dus het beste ook zelf deze lokale verhalen vertellen. Voorwaarde voor deelname aan het project is de goedkeuring van een projectvoorstel, welke tot 19 april 2021 kan worden ingediend. Meer informatie

In aanloop naar de aanpassing van de Erfgoedwet, waardoor de mogelijkheden voor vrijwilligers om onderzoek te doen in de toekomst uitgebreid worden, wil de RCE maritiem onderzoek stimuleren. Daarom is het project ‘13 Provinciën’ in het leven geroepen. Na een succesvolle eerste editie in 2020, nodigt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vrijwilligers en studenten uit om deel te nemen aan de tweede editie van het ‘13 Provinciën’ project in 2021.

De RCE is op zoek naar regio-specifieke maritieme onderwerpen om de verscheidenheid aan maritieme verhalen per provincie verder in kaart te brengen. Voor het onderzoek stelt de RCE een bijdrage en tevens ondersteuning voor de rapportage ter beschikking.