Live talkshow over maritieme archeologie, zondag 13 oktober, 15.00, Princessehof

In De diepte in, de nieuwste live talkshow van het Fries Museum en Keramiekmuseum Princessehof op zondag 13 oktober, vertellen onderwaterarcheoloog Martijn Manders en conservator Eline van den Berg je alles over het belang van het beschermen en bewaren van al dit onderwatererfgoed. Onder leiding van oud-Jeugdjournaal- en NOS-journaalpresentator Aldith Hunkar brengen ze verhalen tot leven en nemen je mee naar de bodem van de zee.

Plunderen, smokkelen en schatgraven; eeuwenlang waren deze praktijken aan de orde van de dag op de Maritieme Zijderoute, de zeehandelsweg die vele duizenden zeelieden en goudzoekers rijkdom beloofde, maar hen vaak de kop kostte. Al zo lang als er schepen vergaan, wagen duikers zich aan het boven water halen van de gezonken scheepsladingen porselein, steengoed en andere schatten.

Meer weten en aanmelden? Wees welkom op 13 oktober tussen 15.00 en 16.00 uur in Keramiekmuseum Princessehof, waar ook de tentoonstelling Gezonken Schatten te zien is. De talkshow bijwonen is gratis. De diepte in is de eerste in een serie van drie talkshows ter verdieping van de tentoonstellingen Gezonken Schatten, Wij Vikingen en 75 Jaar Vrijheid.