Nieuw boek in de LVBHB-reeks: Varend erfgoed in WO-II

Na Westlanders blijven varen en Behouden Binnenkant is het derde boek binnen de populaire LVBHB-reeks klaar voor intekening. et 75-jaar herdenking van de bevrijding is het onderwerp deze keer de binnenvaart tijdens de Tweede Wereldoorlog, verhalen over het varend erfgoed.

Het boek bevat 60 korte en langere verhalen over de ervaringen, belevenissen en drama’s van schippers en hun gezinnen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over beschietingen door geallieerde vliegtuigen, het ‘koppen’ van schepen, vorderingen door de bezetter, schepen die afgezonken zijn met Duitse granaten, collaboratie in de scheepsbouw, verzet en voedseltochten naar de Randstad in de oorlogswinter. Maar liefst de helft van het materiaal gaat over onze schepen, schepen die in het Bestand Historische Schepen staan. De verhalen zijn zeer divers en rijk geïllustreerd met vaak unieke foto’s en dagboekfragmenten.

Het boek Varend erfgoed in WO-II verschijnt in april 2020 en wordt uitgegeven door de LVBHB. Samenstelling en redactie George Snijder en Mirjam Peil. gebonden, in kleur, meer dan 200 pagina’s en 250 illustraties. Ledenprijs € 17,95, winkelprijs € 19,95.
Bij voorintekening is de prijs slechts € 15,95. Intekenen vóór 1 maart 2020 via mail aan binnenvaart40-45@lvbhb.nl

Vanaf april 2020 is het te bestellen via de website: Hoofdmenu Vereniging > Webwinkel. Ledenprijs € 17,95, niet-leden € 19,95.