Oude Visserijdagen

OudeVisserijDagen

De Vlissingse Ondernemers Centrale (VOC) organiseert op 25 en 26 augustus in samenwerking met enkele van haar ondernemers het familie-evenement de ‘Oude Visserijdagen’. Men staat hiermee stil bij het rijke visserijverleden van de stad. Niet voor niets ligt de kern van het evenement rond de huidige Michiel de Ruyterhaven, het vroegere centrum van de visserij in Vlissingen.
Aan de kades van de haven zijn allerlei markten opgesteld en op het Arsenaalplein kunnen kinderen zich helemaal uitleven. In vroegere tijden brachten vissersvrouwen hun waren aan de man met de oproep ‘scharretjoe’. Tijdens de Oude Visserijdagen wordt hier een ode aan gebracht met de aanwezigheid van een shantykoor dat deze naam draagt. Vanuit de Koopmanshaven vertrekt een rondvaart die bezoekers langs de hoogtepunten van de stad zal gidsen. Geïnteresseerd in de geschiedenis van Vlissingen? Neemt u dan een kijkje in het Zeeuws muZEEum waar een tentoonstelling over de befaamde visser en loods Frans Naerebout te bewonderen is.
De toegang tot de Oude Visserijdagen is geheel gratis. Kijk voor meer informatie op de website van Verrassend Vlissingen.