Senshi Sōsho-publicatie The Corts Foundation wint Stone & Stone Editor’s Choice Award for books of 2018

Stone & Stone, een online database voor boeken en informatie over de Tweede Wereldoorlog, heeft haar Editor’s Choice Award for books voor 2018 toegekend aan The Operations of the Navy in the Dutch East Indies and the Bay of Bengal. Deze vertaling van een deel uit de Japanse Senshi Sōsho-reeks verscheen in september 2018 en is zowel online als offline veelvuldig gelezen.

The Operations of the Navy in the Dutch East Indies and the Bay of Bengal maakt deel uit van een groter project van The Corts Foundation waarbij meerdere delen uit de Senshi Sōsho-reeks worden vertaald. Dit Japanse standaardwerk werd gepubliceerd tussen 1966 en 1980 en was tot recent niet beschikbaar in andere talen. The Corts Foundation heeft inmiddels twee delen vertaald naar het Engels: The Invasion of the Dutch East Indies werd in 2015 afgerond en momenteel wordt er gewerkt aan de vertaling van een derde deel: Army Air Drive to the Southern Pacific.

De stichting heeft als doel om een bijdrage te leveren aan het behoud en de beschikbaarstelling van documentair erfgoed op het terrein van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de Aziatisch-Europese betrekkingen. Kijk voor meer informatie op de website van The Corts Foundation.