‘Steek je handen uit de mouwen’ in het Maritiem Museum Rotterdam

MaritiemMuseumRondvaart

Het begin van de zomervakantie wordt op zaterdag 14 juli ingeluid in het Maritiem Museum Rotterdam met een speciaal familieprogramma. Tijdens Steek je handen uit de mouwen kunnen jong en oud aan de slag gaan met verschillende maritieme uitdagingen en activiteiten. Bovendien kunnen alle bezoekers op de eerste dag rekenen op een ijsje!
In zowel de haven als het museum is er genoeg te doen. Wat te denken bijvoorbeeld van het zwabberen van het dek op de oudste, nog werkende graanelevator ter wereld? Of het laten rollen van de spierballen aan boord van de motorcoaster de Zeemeeuw? Hoe vaak krijgt u de kans om een replica-containerschip van een laag verf te voorzien?

Steek je handen uit de mouwen is uitstekend te combineren met een bezoek aan de tentoonstellingen in het museum. Bij de Offshore Experience (8+) krijgt u een indruk van een boorplatform op volle zee. Avonturiers kunnen in Expeditie Knappen Koppen met astronaut André Kuipers op ontdekkingsreis gaan. Ook is de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons de gehele zomer geopend.

Vanaf 18 juli tot en met 26 augustus gooien schippers van het Maritiem Museum op iedere zondag en woensdag de trossen los op museumschepen. Maak een rondvaart van anderhalf uur langs de hoogtepunten van Rotterdam op bijvoorbeeld de stoomsleepboot Dockyard V (1940) of dienstschip Havendienst (1941).
Kijk voor het gehele programma en meer informatie op de website van het Maritiem Museum Rotterdam.