Symposium De museumcollectie als basis voor onderzoek, 23 februari

fellowshipsmiddag2018

De museumcollectie als basis voor onderzoek. Fellowshipsmiddag, Vrijdag 23 februari 2018
Ook in 2017 hebben twee fellows in het kader van het Fellowshipsprogramma van Het Scheepvaartmuseum onderzoek verricht naar onderdelen van de rijke museumcollectie. Ditmaal richtte het onderzoek zich op het 17de-eeuwse familieportret door Dirk Dirksz. Zandvoort uit 1644 en op de reizen die in de jaren dertig van de 20ste eeuw georganiseerd werden voor jongeren, speciaal aan boord van de Tarakan van de Stoomvaart Maatschappij ‘Nederland’. Op vrijdag 23 februari a.s. presenteren de fellows de resultaten  van hun onderzoek aan het publiek.

Programma
13.30 uur Ontvangst met koffie & thee in de Kamer van De Ruyter.
14.00 uur Welkom – Vera Carasso, directeur Museale Zaken en Jeroen van der Vliet, Senior conservator, middagvoorzitter.
14.15 uur Succesverhaal op het strand – Martijn Heijink (Prof. J.C.M. Warnsinck-fellow).
14.45 uur Compilatiefilm.
15.00 uur Romantiek, volkseenheid en het individu: jeugdreizen per schip in de jaren dertig met het m.s. Tarakan en m.s. Slamat – Iris van der Zande (Prof. J.C.M. Warnsinck-fellow).
15.30 uur Presentaties nieuwe fellows 2018.
16.00 uur Gelegenheid tot stellen van vragen.
16.30 uur Borrel.

Aanmelden
Wilt u de fellowshipsmiddag bijwonen, dan kunt u zich vóór vrijdag 16 februari a.s. aanmelden door een e-mail te sturen aan activiteiten@hetscheepvaartmuseum.nl. De kosten voor deelname bedragen € 15,- p.p. (kosteloos voor Begunstigers in de Fellowshipskring). U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding met aanvullende informatie.