Tweede Symposium Vlootschouw, 30 juni 2023: u kunt zich nog aanmelden, er zijn nog plaatsen beschikbaar!


Op vrijdag 30 juni 2023 vindt de tweede editie van Vlootschouw van het maritieme verleden van de Lage Landen plaats in Het Scheepvaartmuseum.  Vlootschouw is een ontmoetingsplek voor iedereen die zich verbonden voelt met het maritieme verleden van Nederland en België. Kortom, professionals, studenten en liefhebbers uit alle mogelijke maritiem-historisch disciplines zijn welkom om kennis uit te wisselen en plannen te bespreken voor gezamelijke projecten, aanvragen of activiteiten.
Het programma biedt naast plenaire lezingen veel ruimte voor zogenaamde pitches. Deze bestaan uit korte presentaties met aandacht voor actuele maritiem-historische projecten. Daarnaast komen speciale thema’s aan bod en is er volop ruimte voor discussie en om te netwerken. Bekijk hier het volledige programma (opent een pdf-bestand): https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/sites/default/files/2023-06/Programma%20Vlootschouw%202023.pdf.

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt worden posters gepresenteerd met meer informatie over de twintig korte pitches. Het is een goede gelegenheid om vragen te stellen aan de onderzoeker, verder te praten en tips of misschien wel een samenwerking te beginnen. Verder zijn er verschillende stands en is er een gelegenheid om boeken te kopen.

Deelname
De deelname aan Vlootschouw bedraagt 25 euro per persoon (inclusief toegang tot het museum, koffie en thee, lunch en borrel). Bestel hier tickets voor Vlootschouw: https://tickets.hetscheepvaartmuseum.nl/nl/vlootschouw/tickets.

Blijf je eten?
Wil je na Vlootschouw nog rustig napraten, blijf dan vooral nog even en prik een vorkje mee in het café-restaurant van Het Scheepvaartmuseum. Chef-kok Ralph Dahlhaus heeft speciaal voor de Vlootschouw een menu samengesteld dat bestaat uit een keuze voor lamsnek met morillessaus, witlof en asperges of bloemkoolsteak met zoete aardappelhummus en rucola-cashew pesto. Op tafel staan aardappeltjes en salade. Verder krijg je een drankje (bier, wijn of fris) en is er voor iedereen een kopje koffie of thee na afloop. De kosten voor het diner zijn 25 euro per persoon. Let op: voor het diner is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat het dan vooral weten door te e-mailen naar vlootschouw@hetscheepvaartmuseum.nl. Stuur dit bericht vooral ook door naar collega’s!

Vlootschouw 2023 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van Het Scheepvaartmuseum, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Nederlandse Vereniging voor Zeegeschiedenis, de Linschoten-Vereeniging, het Maritiem Portal en de Walburg Pers.