Virtuele tewaterlating VL92 Balder

Illustratie MCW Creative Agency

De VL92 Balder (1912) is de oudste in originele staat verkerende haringlogger. Het is het varende monument van Vlaardingen en wordt jaarlijks bezocht door honderden schoolkinderen uit Vlaardingen en de regio. Vanwege de coronapandemie kon de Stichting Zeillogger Balder afgelopen jaar geen openstellingen, rondvaarten etc. realiseren. Om toch de VL92 Balder te kunnen bezoeken en het unieke verhaal te kunnen vertellen, is nu een virtueel bezoek aan het schip mogelijk gemaakt onder de noemer: Beleef de Balder.

In samenwerking met MCW Creative Agency heeft Stichting Zeillogger Balder de virtuele rondleiding ‘Beleef de Balder’ gerealiseerd. Door verschillende interactieve elementen krijgen de bezoekers een uniek beeld van het schip en al haar facetten en krijgen zij op een creatieve wijze kennis over het leven aan boord. Zo brengt de Balder bezoekers nu virtueel naar de Noordzee met al haar gevaren en door middel van een prachtige game timeline kunnen ze ontdekken of ze geschikt zijn om op een reis mee te gaan.

De presentatie/virtuele rondleiding is opgenomen als onderdeel van de website Stichting Zeillogger Balder. Stap aan boord en Beleef de Balder hier.