Wie ben ik, wie was jij?

In het Nationaal Archief zal op donderdag 17 januari de nieuwe educatieve tentoonstelling Wie ben ik, wie was jij? worden geopend door minister Van Engelshoven, minister Slob en leerlingen uit het basis- en middelbaar onderwijs. Yosina Rumajauw, winnaar van The Voice Kids 2018, zingt tijdens de opening het lied Ken je mij van Trijntje Oosterhuis.

De tentoonstelling draait om de vraag hoe tijd, plaats en omstandigheden waarin je geboren wordt van invloed zijn op de mogelijkheden en keuzes in het latere leven. Aan de hand van historische personen als George Maduro, Aquasi Boachi, Tula, Cornelia van Neijenroode of Aletta Jacobs ontdekken bezoekers dat gelijke behandeling en gelijke rechten niet vanzelfsprekend zijn.

Hoewel Wie ben ik, wie was jij? gericht is op het basis- en middelbaar onderwijs, is de tentoonstelling ook toegankelijk voor individuele bezoekers. Zij kunnen in het weekend en in de vakanties terecht in het Nationaal Archief.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt ook het boek 5 eeuwen Nederland. Op weg naar vrijheid en gelijkheid. Hierin wordt aan de hand van persoonlijke levens het verhaal van de Nederlandse democratie en het streven naar gelijkheid verteld.

Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Archief.