Het Scheepvaartmuseum, een blik op het afgelopen en aankomende jaar

In 2018 zag Het Scheepvaartmuseum het aantal bezoekers stijgen tot 360.000. Dit was een toename van 10.000 ten opzichte van het voorgaande jaar. Uit onderzoek blijkt dat het museum bij o.a. cultuurliefhebbers aan populariteit heeft gewonnen. Het aantal bezoekers uit deze groep nam toe met 5%.

De opvallende stijging is te herleiden naar de onlangs geopende tentoonstelling ms Oranje | Koers gewijzigd. Bij navraag gaf 15% van de bezoekers aan specifiek voor deze tentoonstelling het museum te hebben bezocht. Men was bovendien ook enthousiast met een gemiddeld gegeven rapportcijfer van 8,2. Het Scheepvaartmuseum verwacht dat de bovengenoemde stijging van het aantal cultuurliefhebbers zich ook in 2019 doorzet. Zo zullen in mei de nieuwe Hoofdgalerij en de tentoonstelling ‘Cartografie en Curiosa’ geopend worden.

De maritieme wereld en de nationale en internationale samenleving zijn nauw verbonden. Het Scheepvaartmuseum wil deze band en de invloed hiervan op het leven van individuen tonen in de toekomst sterker naar voren laten komen.