Zuiderzeelicht verbindt museum en middenstand

Zuiderzeelicht

Van 23 december tot en met 7 januari in het Zuiderzeemuseum
Arthur Japin herschreef voor het Zuiderzeemuseum het indrukwekkende volksverhaal ‘Het vrouwtje van Stavoren’. Via Zuiderzeelicht in het buitenmuseum komt deze eeuwenoude legende tot leven via licht, beeld en geluid. Ook verschillende ondernemingen in Enkhuizen omarmen ‘het vrouwtje’, waardoor het verhaal de museumgrenzen overschrijdt. Een unieke, Enkhuizense ervaring!Het vrouwtje van Stavoren verliest haar geliefde, maar wint grote rijkdom. En niets lijkt haar honger naar nóg meer te kunnen stillen. Tot ze een bijzondere ontmoeting heeft… Een eeuwenoud verhaal over liefde en verdriet, hebzucht en mededogen, verbeeld in spectaculaire lichtprojecties en bijbehorend geluid.

Met de middenstand!
Ook buiten de museumgrenzen in Enkhuizen herleeft het vrouwtje van Stavoren. De middenstand heeft zich laten inspireren door dit bijzondere project, dat zich daardoor over de hele stad verspreidt in uiteenlopende initiatieven. Mensen kunnen hun bezoek aan Zuiderzeelicht zo compleet maken met nog meer gezelligheid in de historische binnenstad van Enkhuizen.
Klik hier en lees wat Het Coffy-Huys, De Drom, De Smederij, Onder de Wester, SuyderSee Hotel, De Wit Beeld Geluid Witgoed & Muziek, Fifth Avenue, La Vie en Rose, Lingerie Marijke, Oogwereld Van der Klei, VVV Enkhuizen e.o. en Strandpaviljoen Enkhuizen in petto hebben tijdens de kerstvakantie.

Bijdrage BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland
In februari ontving het Zuiderzeemuseum tijdens het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala een schenking van 580.000 euro om Zuiderzeelicht drie jaar lang te realiseren. De BankGiro Loterij draagt dankzij haar deelnemers graag bij aan dit vernieuwende en unieke concept. Alle deelnemers van de BankGiro Loterij kunnen met hun VIP-KAART gratis deelnemen aan deze belevenis.

Openings- en starttijden Zuiderzeelicht
Zuiderzeelicht is te bezoeken van zaterdag 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 tussen 16.30 en 21.30 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd. Reserveren kan via de website, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart.