Zuiderzeemuseum lanceert 360° tour op website

Het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum is vanaf nu te bezoeken in een 360° online omgeving via de website van het museum. Met de digitale tour wandel je als bezoeker door de onlangs geopende nieuwe, vaste tentoonstelling Zee vol verhalen en word je ondergedompeld met informatie, luisterverhalen en doe-activiteiten. Ontdek het museum op een unieke manier, breng een bezoek op een tijdstip wanneer het jou uitkomt en laat je verrassen.

Door de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus is de ontwikkeling van een 360° online tour via de website in een stroomversnelling geraakt. Volgens Nikita Gerritsen, hoofd Educatie van het Zuiderzeemuseum en projectleider van deze tour, zitten veel mensen op dit moment thuis en kunnen niet altijd een bezoek aan ons museum brengen. “Deze online tour maakt het mogelijk om vanuit huis onze nieuwe vaste tentoonstelling te bezoeken.” 

Tentoonstelling Zee vol verhalen
In de tentoonstelling Zee vol verhalen in het binnenmuseum en in de nieuwe online tour maak je kennis met zowel de voormalige als huidige bewoners uit de Zuiderzeeregio, die vertellen over hun dagelijkse leven, werk, kleding, huizen en vrijetijdsbesteding. Over hun gebruiken en hun feesten van toen én nu. En over hun eeuwige strijd tegen het water én de aanleg van de dijk die alles veranderde: de Afsluitdijk. Duik in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee!
Meer informatie