Update ‘Operatie Zwammerdamschepen’ in Archeon Museumpark

Zwammerdam 2

Het is rustig op Museumpark Archeon en op de restauratiewerf van ‘Operatie Zwammerdamschepen’. Vanwege de aangescherpte Coronamaatregelen zijn er minder medewerkers aan het werk dan anders. Toch hebben wij ook goed nieuws te vertellen!

De Zwammerdam 2 blijft (voorlopig) gewoon liggen waar hij ligt en wordt verder voltooid. Het is een prachtig schip geworden met een boeiend verhaal, wat niet vaak genoeg kan worden verteld. Voor bezoekers is het ook leuker om een heel schip te zien liggen en niet losse planken of andere onderdelen. Dat is duidelijk gebleken tijdens de restauratie van de Zwammerdam 2, die tijdens zijn ‘groei’ steeds meer bezoekers is gaan trekken.

Als eerste volgende schip wordt de Zwammerdam 6 gerestaureerd: het schip is ruim 20 meter lang en past niet meer bij de Zwammerdam 2 in de huidige restauratiewerf.
Voor de restauratie van kano Zwammerdam 3 wordt een plan gemaakt. Voorlopig blijft dit hout liggen waar het ligt maar de verwachting is dat in de loop van 2021 ook deze restauratie gaat beginnen.

‘Operatie Zwammerdamschepen’ is altijd toegankelijk tijdens openingstijden van Museumpark Archeon. Tevens worden er op de website Zwammerdamschepen regelmatig logboeken geplaatst met nieuwe ontwikkelingen over de restauratie.